Om Oss

Välkommen till FI*CatNmaus, Egyptisk mau, en raskattuppfödning i hemmiljö i västra Finland.

Vi är ett ungt par som båda har stor kärlek till djur.
Vi föder upp Egyptiska Mau raskatter i vår parhuslägenhet som också har en liten trädgård där katterna får vistas i sele och koppel.
Vi har också en stor inglasad terass som har galler runt där katterna också trivs.
Sakineh har haft katter hela sitt liv. När hon var liten så anlitade grannarna henne att sköta om deras katter. Sysslorna var att mata dem, tvätta dem, klippa klor på innekatterna och sköta deras päls, hon tjänade 5 mark per katt. Kärleken för detta djur växte mer och mer för henne. I ungdomstiden födde hon också upp bondkatter och även om hon inte alltid hade kullar så hjälpte hon andra att hitta hem till sina kattungar.
Petter har även han sedan barnsben haft katter i sitt liv, både egna katter hemma men också i princip alla nära släktingar har också haft katter så de har alltid funnits med i bilden.
Katterna har alltid haft en speciell plats i våra liv.

peon2sakki

Vi köpte vår första Egyptiska mau hösten 2011 och efter att vi förälskat oss i rasens lynne och karaktär så beslöt vi oss snabbt att börja föda upp denna underbara kattras.
Vårt uppfödarnamn blev registrerat och godkänt av FiFé den 30.05-2012.
Vi kommer från en början att i huvudsak föda upp Egyptisk Mau. Viktigaste för oss är att vi föder upp friska, sociala och snälla kattungar som är rumsrena och vana med människor och till viss mån också andra djur och barn.

mau_katter22

Vi har inga barn eller andra husdjur men eftersom Sakineh arbetar på dagis så brukar hon ta med barngrupper hem för att träffa och leka med katterna.

Hundar kommer och hälsar på med jämna mellanrum och vår granne Charlie hunden är här nästan 1 gång i veckan, allt för att våra katter skall vara vana med både barn och hundar.

charlie2

Kommentarer är stängda.